10 Mart 2018 Cumartesi

Kore Dizi - A Korean Odyssey

Herkese merhabalar efenim ...

Ayın 24 'üne kadar bir koşturma içindeyim Balıkesir'de.24'ünde 1 haftalığına İzmir'e gidiyorum yine :) O zamana kadar bana Fighting !

Gelelim bugünün dizi postuna.Eh hep yabancı diziler olmaz ! Mutlaka Kore dizileri de olmalı arada ki ortam şenlensin ! Goblin dizisine oldukça benzetildi ama Goblin den daha iyi bir dizi olamadı maalesef.Kötü efektleri ve sona doğru saçmalayan senaryosuyla 20 bölümde son bulundu ki bence 16 bölümde yeterdi bu diziye.

Böyle bir kadro harcandığı için üzülüyor tabi insan.Ama en çokta Cha Seung Won Oppa'yı özlemişim.Ona kötü bir karakter ne kadar da yakışıyor yahu.Hele mimikleri,oyunculuğu ! Resmen onun üzerine kuruldu dizi :) Sırf onu izledim bile denebilir :D

Konusu:
Dizi, birbirleriyle bir türlü anlaşamayan Son O-Gong (Lee Seung-Gi) ve Woo Ma-Wang’ın (Cha Seung-Won) kötülüğün her yerde kol gezdiği karanlık bir dünyada gerçek bir ışık aramasını konu almaktadır.


Karakterleri:
Lee Seung-Gi dizide insanüstü bir varlık olan Son O-Gong karakterini canlandırmaktadır. Gerçekte 'Kutsal Yeşim İmparatorluğu'nda yaşamaktadır. Çarpıcı bir moda anlayışına sahip karizmatik bir kişiliğe sahiptir. Oldukça gururlu birisidir. Özel güçlere sahiptir. Bir gün, büyük bir hata yapar. Hapsedilir ve özel güçleri mühürlenir.

Cha Seung-Won dizide son 1000 yıldır bir aydınlık arayan ve nazik bir iblis olan Woo Ma-Mang karakterini canlandırmaktadır. İnsanların dünyasında, Woo Ma-Wang Kore’nin en büyük eğlence ajansının başıdır.

Oh Yeon-Seo dizide 'Big Debt Realtors' ('Büyük Borç Emlakçılık') adında bir emlak şirketinin yöneticiliğini yapan Jin Sun-Mi (Sam Jang) karakterini canlandırmaktadır. 'Big Debt Realtors' sadece perili/lanetli olduğu söylenen ve başarısız işletmelerden dolayı terk edilmiş evler ile ilgilenmektedir. Sun-Mi canavarları görebilme yeteneğine sahiptir. Hem zengin hem de güzel birisidir ancak arkadaş canlısı birisi değildir ve sosyal becerileri sıfırdır.

Lee Hong-Ki dizide bir süper star olan Jeo Pal-Gye karakterini canlandırmaktadır. Bir iblis olan sihirli güzleri ile kadınların kalplerini çalarak süper yıldız olabilmiştir. Woo Ma-Gong’ın (Cha Seung-Won) yönettiği eğlence şirketinin bünyesindeki bir ünlüdür ve sahne adı olarak P.K takma adını kullanmaktadır. Popülerliği ve sosyalliği sayesinde birçok konu hakkında bilgi edinir. Bu edindiği bilgiler ile Son O-Gong (Lee Seung-Gi) ve Woo Ma-Gong arasında gidip gelir.

Lee Se-Young dizide bir zombi olan Bong-Soon (Ah Sa-Nyuh) karakterini canlandırmaktadır. Ölü bir bedenin içinde yaşamaktadır.

Jang Gwang dizide O-Gong’a (Lee Seung-Gi) hizmet etmeye atanmış finansal dünyanın 1 numaralı şirketin başkanı Yoon Dae-Sik (Sa Oh-Jung) karakterini canlandırmaktadır.

Bora bir top star olan Alice karakterini canlandırmaktadır. Woo Ma-Wang (Cha Seung-Won) tarafından yönetilen eğlence ajansındandır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...