25 Ekim 2017 Çarşamba

Biyografi: Film - Maudie

Herkese merhabalar efenim ...

Gecenin 3 'ünde Buse sana rahat mı battı da blog yazıyorsun diyeceksiniz evet sanırım tam da öyle oldu uyuyamadım ve bir film patlatayım derken yine ağzı gözü patlattım göz yaşlarıyla :)

Gecenin 3 'ünde neyime benim Dram filmi hele de Biyografı hele de dönem filmi ahh en bi sevdiğim ! Daha önce adını hiç duymadığım bir kadın ressam olan Maud Lewis'in hayat hikayesini anlatıyor aslında bu film Frida kadar meşhur olamamış maalesef ama en az onun ki kadar muhteşem bi azmi zaferle taçlandırılmış hayat öyküsü ve bir aşkı var ve bu aşkı Diago kadar vefasız değil Allah'tan başlarda tam bir yabani hayvan gibi davransa da adam daha sonradan anladığım kadarıyla kadının yeteneğine gözlerinde ki sevgi ışığına tav olmuş Ethan Hawke de bu role epey bir yakışmış.Sally Hawkins'in performansına diyecek yok zaten ki gerçek Maud Lewis ile de (filmin sonunda gerçek görüntülere de yer veriyorlar) oldukça benzeşiyorlar.

Eğer sizde benim gibi salya sümük ağlamak istiyorsanız tam da size göre bir film.

Film, Yeni İskoçyalı bir kadının bir evde hizmetçi olarak çalışırken bir yandan yeteneklerini bileyerek nasıl toplumun sevilen bir figürü haline geldiğini anlatır. Kanadalı sanatçı Maud Lewis’in gerçek hayatını anlatan biyografik yapımın baş rollerinde ünlü oyuncular Ethan Hawke ve Sally Hawkins yer alıyor.



1 yorum:

  1. İzleme listemde olan bir film.
    Mendilleri hazırlayıp izleyeyim öyleyse :p

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : The Worst of Evil

 Herkese merhabalar efenim, Bugün size hiç benlik olmayan (polisiye,uyuşturucu kaçakçılığı,aksiyon) ama sırf ikinci yan roldeki kadın için b...