5 Haziran 2017 Pazartesi

Japon Dizi ve Film

Herkese merhabalar efenim ...

Geçtiğimiz hafta benim için resmen Japon haftasıydı.Animelere tekrardan dönüş yapınca ve dilini de iyiden iyiye benimsemeye başlayınca canım daha kanlı canlı bir şeyler izlemek istedi ve 2 Dizi 2 de Film izledim :D Ramazan ayında evden çıkmayınca tabi yapacak bir şeyde bulamayınca durum bu :D
Daha çok Romantik-Komedi üzerine yoğunlaştım elbette :D


Dizi

Good Morning Call / 2016

Nao'nun ailesi dedelerinden kalan çiftliği devralarak başka bir şehre taşınırlar. Okulundan ayrılmak istemeyen Nao, ailesini ikna ederek yeni bir daireye taşınır. Ancak hayallerinde yeni daireye taşınmasından kısa bir süre sonra, okulun en popüler 3 çocuğundan biri olan Uehara'nın da aynı evi kiraladığını öğrenir. Nao ve Uehara, evi kiraladıkları emlakçıya ulaşmaya çalışsalar da, dolandırıldıkları ortaya çıkar. İkisi de evin kirasını tek başlarına ödeyecek durumda olmadıkları için, bir süre bu şekilde yaşamaya karar verirler. Nao hayalperest, oldukça sakar, duygusal bir kızken; Uehara bir o kadar sert, ciddi ve gizemlidir. Okuldaki tüm kızlar Uehara'ya hayranken, Nao onun ne kadar çekilmez ve birlikte yaşaması zor birisi olduğunu yakınen görecektir. Hem okuldaki kızlar Nao'ya musallat olmasın, hem de aileleri durumu öğrenip evden ayrılmalarına sebep olmasın diye Nao ve Uehara, evde birlikte yaşadıkları ve hatta birbirlerini tanıdıklarını herkesten gizlemeye karar verirler. Ancak ikili arasında başlayan romantik yakınlaşma ve yaşanan gelişmeler, durumu karmakarışık, içinden çıkılmaz ama bir o kadar da komik bir hale sokar.




From Five To Nine / 2015 

Junko Sakuraba New York'ta çalışmayı hayal etmektetir. Ancak şu anda İngilizce speaking hocası olarak çalışmaktadır. Yakında 29 yaşına girecektir. Hayalini gerçekleştirmek için dişini tırnağına taksa da New York çok uzaklardadır. Ayrıca uzun süredir kimseyle çıkmamıştır. Junko Sakuraba bir tapınakta düzenlenen cenazeye katılır. Cenaze sırasında bir hata yapar ve ölünün küllerini o sırada dua eden keşişin üstüne döker. Mahcup olmuştur ve utanmıştır. Daha sonra Junko Sakuraba'nın ailesi görücü usulü randevuya gitmesine karar verir. Randevuda tanıştığı adam üzerine yanlışlıkla kül döktüğü keşiş Takane Hoshikawa'dır. 




Film

Shokubutsu zukan: Unmei no koi, hiroimashita / 2016

Sayaka, ofiste çalışmaktadır. İşinde ve aşkta çok iyi değildir. Bir gece, evinin önünde çökmüş olan bir adam bulur. Adamın adı Itsuki'dir. Onu içeri alır ve beraber yaşamaya başlarlar. Itsuki ona yabani otları pişirmeye ve toplamayı öğretir. Ancak onun bir sırrı vardır.


Strobe Edge / 2015 

Ninako, lisesi öğrencisi bir kızdır. Masum ve dürüst bir kişiliğe sahiptir. Sınıf arkadaşı Daiki, Ninako'dan hoşlanır. Ninako, Daiki'nin hislerini bilir fakat kendi hislerinden emin değildir. Ninako onun yanındayken alışkın olmadığı şeyler hisseder. 

Bir gün, Ninako trenle eve giderken Ren ile tanışır. Ren de Ninako ile aynı liseye gitmektedir. Ren, kız öğrenciler arasında popülerdir. Birlikte daha fazla zaman geçirirler ve Ninako, Ren için duygular hissetmeye başlar. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...