29 Ocak 2017 Pazar

Maydanoz Time : Film - Captain Fantastic

Herkese merhabalar efenim...

Pazar sinema kuşağında bugün 2016 yapımı Captan Fantastic filmi var.İsminden sanki Marvel yapımıymış gibi anlaışılsa da Fantastik olması adamın hayat felsefesi ve 6 çocuğunu yetiştirme tarzından geliyor.Çocuk gelişimi,psikolojik danışmanlar ve hatta ebeveyn olan herkesin izlemesini tavsiye ettiğim bir film - geleceğin psikolojik danışmanına kulak verin -  !!!

Survivor yaşam tarzıyla çocuk büyütmek okullara göndermeden,sadece kendi bilgilerini aktarark çocuk yetiştirmek aslında bu zamanda da bir çok aydın geçinen insanların ütopyası diyebiliriz.Ama aslında bunun tamamen bir yanılsama olduğunu sağlıklı çocuk yetiştirme tarzının uçlarda yaşamlar olmadığını her şeyi orta kararında yapmanın ev içindeki roller ve sınırlar,kurallarla kolay ve disiplinli bir şekilde sağlanabileceğini gösteriyor.Biraz abartılı bir film olmuş elbette sonuçta kurgu ama hayatın gerçeklerinden yola çıkılmış.

Çağımızın çocuk yetiştirme sorunlarından ilki ya çocukları çok fazla disiplin ve otoriteyle büyütüp kendi özgüvenleri,bağımsızlığı olmayan çocuklar yaratmak ya da her istediğini yapıp sınırlar kurallar koymadan şımarık teknolojinin kölesi olmuş iletişimden gerçek hayattan koparılmış çocukların olması.

İmkanınız varsa çocukların istediklerini elbette alın ama bunun bi gerekçesi bi kazanımı ve sınırları olsun ya da sizinle bi paylaşımı olsun.Neyse bu konular oldukçaa uzun uzmanlık alanı olunca konuştukça konuşası geliyor insanın biz konudan sapmadan filme dönelim :)

Ben Cash, ABD’nin Kuzeybatı Pasifik ormanlarında, 6 çocuğu ile beraber bir kabinde medeniyetten izole bir hayat yaşamaktadır. Bu izole ortamda ebeveynlik, kendi doğrularını yaratmıştır ve çocuklar moderniteye karşı bir bağışıklık kazanamamışlardır.

Ben, kendini çocuklarını büyük bir titizlikle hem fiziksel hem de entelektüel olarak yetiştirmeye adamıştır. Fakat karısı Leslie’nin ani ölümünün ardından bütün düzeni yerle bir olur, ve Ben, ailesini şehre getirmek zorunda kalır. Şehir medeniyeti içinde çocuklar şehirle, Ben ise ebeveynlik yöntemleri ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Çünkü Ben’in ebeveynlik anlayışıyla dünyanınki birbirine hiç benzememektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...