26 Aralık 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Kitap - Bir Kadının Yaşamından 24 Saat Stefan Zweig

Herkese merhabalar efenim ...

Kitap Ağacında geçen ayın ev sahibi ben olduğum için bir sürrü hediye kitabım olmuştu o hediye kitaplardan biri de Zweig'in eselerinden en merak ettiklerim içinde yer alan Bir Kadının Yaşamından 24 Saatti.

Zweig uzun zamandır okumayı istediğim ama bir türlü okumaya fırsat bulamadığım bir yazardı.Aslında ilk olarak -Santranç- kitabından başlayacaktım ama ilk bunu okumak kısmetmiş diyelim.Zweig'in yayın hakları bu sene düşünce kitapların ulaşımı kolaylaştı  fiyatı da oldukça ucuzlaşınca her blogta Zweig ismini görmeye başladık.

Bu kitapta, 20. yüzyıl Avrupa'sının en önemli kalemlerinden olan  Zweig'ın birbirinden çarpıcı beş öyküsü yer alıyor.

'Bir Kadının Yaşamından 24 Saat'te tutkunun ve aşkın yakıcılığını; 'Kitapçı Mendel'de savaşın acımasız yüzünü ve bıraktığı silinmeyecek izlerini; 'Bir Yaz Öyküsü'nde anıların ardına gizlenmiş gerçek duyguları; 'Kızıl'da toplumun zayıf ruhlar üzerindeki gölgesini; ve 'Yalnız İki İnsan'da dışlanmışların kederini okuyuculara anlatıyor. 


Zweig bu öykülerde ölüm ve yaşamın sınırlarında dolaşıyor, sıradan insanların gizli kalmış sırlarını gün yüzüne çıkarıyor, ruhun karanlık taraflarına dokunarak çok yönlü anlatımını zenginleştiriyor.

Benim bu öykülwe içinde en beğendiğim birinci hikaye Bir Kadının Yaşamından 24 Saat , ikinci olarakta Kızıl oldu.Öykü severlerin bu kitabı okumasını tavsiye ederim.

Son olarakta Koridor yayınları yeniden baskı çıkardı ve bu en son baskısının kapağı cidden harikaydı tabi fiyat olarak üzerine eminim sırf kapaktan dolayı biraz daha eklemişlerdir ama yine de kitabın kapağına dokununca  bile insanın içi gıcıklanıyor ayrıca görsel açıdan da başka yayınevlerinin basımlarına fark atmış diyebilirim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...