7 Kasım 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Film - Miss Peregrine's Peculiar Children

Herkese merhabalar efenim ...

Geçen postta da söylediğim gibi malumunuz vize haftasındayım bu yüzden çok fazla vakit ayıramıyorum buraya ama arada böyle kaçamaklar yaptığımda mutlaka hazırladığım postlardan birini yayınlayacağım :)

Biraz geç olsa da nihayet uzun zamandır izlemek istediğim filmi izledim ve açıkçası biraz beklentimin altında kaldı kitaplarını çok duydum çok konuşuldu kitaplarını okumadığım için sadece filmi üzerinden yorum yapabileceğim bu yüzden.

Yönetmen ve yapımcının Tim Burton olması beni hiç şaşırtmadı çünkü tam da onun tarzında bir hikayeydi zaten bu.Başrolde benim oyunculuğunu da kendisini de çok beğendiğim Eva Green vardı ve aslında daha çok çocuk filmi gibi dursa da malmunuz Tin Burton filmlere hiçte çocuklara göre bir film değildir :) Bu da onlardan biriydi ...

İzlemesi elbette keyifliydi ama sanırım ben fazla bi beklenti içine girdim :/

Kısaca konusuna gelecek olursak :

Gizemli bir ada.Terk edilmiş bir yetimhane. Fazlasiyla tuhaf fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon.

Tüm bunlar kurgu ile fotoğrafçılığı nefes kesici bir şekilde bir araya getiren ve unutulmaz bir okuma deneyimi sunan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları romanında keşfedilmeyi bekliyor.

Yaşadığı korkunç aile trajedisi yüzünden Galler kıyılarındaki, dünyadan uzakta kalmış bir adaya yolculuk eden on altı yaşındaki Jacob, burada Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocuklar Yetimhanesi'nin yıkıntılarını keşfetmekle kalmayıp, Bayan Peregrine'in çocuklarının sadece tuhaf olmaktan çok daha fazlası olduğunun farkına varır.


1 yorum:

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...