2 Eylül 2016 Cuma

Maydanoz Time : Kitap - Araf Candan Özer

Herkese merhabalar efenim ...

Bugün kaldığımız yerden kitap postu ile devam ediyoruz.Uzun bi aradan sonra Türk yazarlara geri dönüş yaptım.Candan Özer yeni keşfettiğim dili ve kalemi çok güçlü pek bilinmeyen yazarlardan aslında.

Konusu başta biraz bana sıkıcı gelse de psikoloji ile fantastik arasında kalmış bir roman olmuş aslında Araf.Kitabın sonuna kadarda karar veremedim ne tür olduğuna.Dram diyebiliriz belki.

Kısaca konsundan bahsedecek olursam , oğlunu ve kocasını kaybetmiş bir kadının her gün mezarlarına gidip onlarla konuşmasını ve bir şekilde hayatını onlarsız devam ettirmesini konu alıyor.Tabi bu arada bu kadını görüp haline önce acıyan sonra da konuşmaya başladıkça ona aşık olan bir adam var.

Kitap başta cidden hiç ilerlemiyor hep aynı duygular ve olaylar üzerinde dönüp duruyor maalesef ama sonlarına doğru işlerin boyutu değişmeye başlayınca merak uyandıran ve finale doğruda heyecanı tavan yapan bir roman.Ayrıca bütün karakterlere ayrı ayrı cidden gıcık oldum baş kadına da kocasını da ona aşık olan adama da ... 

Spoiler olacak bundan sonrası ama şuraya yazmasam içimde kalır vallahi.

Bu kadar saf olmayın be kızım ! Bi erkek tatlı,yakışıklı bilmem ne diye gururunuzu,benliğinizi kaybetmeyin her şeyden önce kendinizin değerini bilin bildirin yoksa en çok üzülen sadece siz olursunuz ! Erkek egosuna asla yenilmeyin ! "Aşıkım" diye erkeğin köleği köpeği olmayın ! Başka bir adamın sizin hayatınıza,oturmanıza,kalmanıza,konuşmanıza karışmasına asla izin vermeyin !

Size gerçekten aşık olan bir adam zaten bunları değiştirmeye kalkmaz ! Sizin sahip olduğunuz bu özelliklerle sever sizi !


1 yorum:

  1. Yazarı da kitabı da ilk defa duyuyorum. Ama kararsız kaldım okusam mı okumasam mı :)

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : Welcome to Samdal-ri

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bahar tadında bir Kore dizimiz var.Eğer küçük kasabalarda geçen kalp ısıtan aşk Kore dizilerini seviyorsan...