27 Eylül 2016 Salı

Maydanoz Time : film - A Dangerous Method

Herkese merhabalr efenim ...

2 gündür şu lanet internet olaylarıyla uğraştığım için maalesef yazamadım pek bir bir şeyler ama nihayet halledebildim bundan sonra yine her gün birlikteyiz elbette yeni keşiflerle :)

Biliyorsunuz ki ben okullar açılınca "inek öğrenci" modülüne bürünüyorum resmen sadece derslerim değil ilgi alanlarımda bir anda psikoloji üzerinde dönmeye başlıyor eh durum böyle olunca bende bunu sizlere yansıyorum elbette.

Zaten daha önce izleme listeme koyduğum ama bir türlü izleyemediğim filmi derste hocamız önerince izlemek farz oldu deyip açtım Allah'ım izlemez olaydım resmen Jung'tan nefret ettim ama yine Freud bizim babamız o konuda fikrim değişmedi Allah'tan.

Eğer psikolojiye ilginiz varsa filmi izlemenizi öneriyorum onun dışında bence hiç bir halta yaramaz bir film.Resmen Jung'un yediği naneleri anlatıyor diyebiliriz.Ayrıca bu filmde bir kez daha Keira'nın oyunculuğunun mütüşlüğünü görmüş oldum bu kadını boşuna sevmiyorum yahu.

Neyse efenim Jung bilen bilir Freud'un öğrencisi tadında ama onunlada bir çok konuda ters düşen bir bilimadamı.Kendisi evli ve 2 çocuk babası ayrıca döneminde ünlü doktorlarından biri.Aslında adam tam bir "bir psikolog nasıl olunmaz"ın cevabı gibi olmuş bu filmde.Çünkü üst seviyede psikolojik bir rahatsızlığı (içinde tacizde olan) bir kadını tedavi ediyor üstüne bir güzel kadınla yatıyor üstüne bir güzel sanki iyi bir halt yiyormuş gibi kadını kırbaçlıyor,cinsel zevk niyetine azap veriyor karısını aldatıyor derken "ulan ben ne yapıyorum" diye birden kendi kendine aydınlanıyor ve bir skandal olmasını önlemek için bu metresini terkediyor.Kadında iyice hırs yapıyor doktor oluyor hatta Freud'un yanında çalışmaya başlıyor falan fıstık.

Yalnız bu kadar halt yerken Jung beyimiz bir de üstüne utanmadan Freud'a "Üstat sende her şeyi cinselliğe bağlıyon olur mu öyle şey ehee " diyor.

Allah'ın sığır Jung'u sen bi zevk uğruna karını aldattın , 2 çocuğunu babasız bıraktın üstüne hasta bir kadınla yatıp ona bir güzel eziyet ettin bir de gelmiş Freud'u eleştiriyon dingil !

Neyse filmi izlerken zaten baya bi küfür ettim umarım kemikleri sızlamıştır.Benim hobim olan her şeyde durumlar hep karışık arkadaşlar Edebiyatta da psikolojide de böyle vallahi.Bi gidip matematiği sevemedim ne güzel herkes onda kafayı çalıştıyıor yapıyor bi teori ohh mahşallah ortalığı karıştırmaya ne gerek var.Bunlar hep bi skandal hep bi marjinallik peşinde ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...