18 Temmuz 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Dizi - The Walking Dead

Herkese merhabalar efenim ...

2 gündür post yayınlayacak ne halim ne de moralim vardı.Yaşananlar için diyebileceğim tek şey Allah bu vatanı ve tüm vatandaşlarını korusun.

Bugün ortalık biraz daha durulmuş ve moraller biraz da olsa toparlanabildiği için kıştan beri izlediğim(biraz geç olsa da) daha dün bitirdiğim efsane dizi olan Walking Dead'den bahsetmek istiyorum.Aslında bir çizgi romandan uyarlanan bu dizi tüm dünyada oldukça yankı uyandırdı hatta ükemizde de tanıtımı yapılan ve zombileri tutuklanan (işte böyle yanları olan da  bir ülkeyiz) bir dizi.

Daha önce bu tarz iğrenç filmleri-dizileri yaşımda küçük olduğundan pek izleyemezdim ama yeni yeni artık midem kaldırmaya ve izlemeye başladım.Bu dizi fenomen olunca oyunları,kitapları da çıkmaya başladı ama dizisi hala devam ediyor ve şimdilik 6 sezon.



Rick Grimes   
Andrew Lincoln  

Dizinin başrolü.Tam bir reis.Olaylar patlamadan önce evli,bir oğlu olan şerif kendisi.Şerif olmasının yanında çokta iyi bir lider ayrıca çokta zeki.Bir yanı kötü bir yanı iyi bir adam,her insan gibi.Böyle durumlarla nasıl başa çıkacağını sanki alıştırma yapmış gibi oldukça iyi biliyor.Olaylar karşısında ki duruşunu en beğendiğim adam diyebilirim.Polisken bir kaza geçiriyor ve komada uyandığından dünyanın sonun geldiğine tanık oluyor ve olaylar başlamış oluyor.



Darly Dixon
Norman Reedus

Başlarda çok bela bir tip gibime gelsede Rick Reisten sonra ki benim içinde bence dizinin seyri içinde 2. reis diyebiliriz.Rick'e oranla biraz daha iyi dizi boyunca hiç bir kötü bir şey yapmış olduğunu görmedim.Serseri tipinin içinde tam bir melek.Dizi de sevdiğim karakterlerden biri.Ayrıca Silent Hills P.T serisinde ve Kojima ile olan anlaşmalarından sonra daha çok tanımaya fırsat bulduğum ve daha da bi bağlandığım karakter oldu.Şu yağlı saçlarını bi kere bile yıkadığını görmedim maalesef.Şu saçlar gitse falan nasıl biri olur çok merak ediyorum :D Saçları adamın imzası oldu resmen artık.


Gleen Rhee
Steven Yeun

Dizi de bir Koreli var ! Önce bi sevindim sonra bi çekimser kaldım.Kardeşimin en sevdiği karakter ama ben başlarda sevdim sadece.Daha sonra etkisini bi yitirdi sanki kız derdine düştü :D
Zekasıyla ve cesaretiyle bir çok olaya yön veren karakter oldu ama kendisi.



Morgan Jones
Lennie James

Başlarda bi göründü sonra 4 sezon kadar kayboldu ama sonradan seyircinin önüne sürüleceğini bende çok düşünmüştüm ama bu kadar salak bir tip olacağını düşünmemiştim.Bu karakter hakkında fazla spoiler vermek istemiyorum ama böyle bi dünyada hümanist olmak çok saçma bence gruba hiç bir katkısı olmayan malın teki çıktı.Çok gereksiz bir karakter umarım ilerki sezonlarda ölür :D



Carl Grimes
Chandler Riggs

Başlarda anasına da oğluna da acayip gıcık oldum.Bir çok olay bu veletin şımarıklığından çıktı diyebilirim.Rick gibi zeka küpü bir adamın bu kadar salak bi oğlu nasıl olur bilemiyorum sanırım çocuk anneye çekmiş :D




Carol Peletier
Mellisa Mcbride

Dizinin başlarında hiç sevmediğim sonra ki sezonlarsa sayko yanı ve yaşama tutunma gücü,zekası ortaya çıkmaya başlayınca sevdiğim karakterlerden biri oldu.Kendisi tam bir hanımteyze olarak ortalıkta dolaşıp durdu ayrıca bir anne olmasına rağmen bir çok davranışı da bana çok bencilce geldi diyebilirim.Darly ile yakınlıklarını çok saçma buldum Darl'imin kısmetini kapatıp durdu resmen yaşlı teyze seni o adama sana göre mi geri bas !


Maggie Greene
Lauren Cohan

Benim nötr etkiye sahip isimlerden biri.Ne sevdim ne de sevmedim.2-3 sezona doğru ortaya çıktı kendisi.Bütün hayatı Koreli oldu resmen kardeşinin,babasını bile unuttu kız ya ne koca delisi çıktın arkadaş sende.


Michonne
Danai Gurira

4-5 sezona doğru ortaya çıkan güçlü ve en sevdiğim kadın karakter diyebiliriz.Rick olmadığı zamanlarda grubun beyni ve karar veren takımda olan isimlerden.Kılıcına gurban olurum ben senin.



Sasha
Sonequa Martin Green

5.sezona doğru ortaya çıkan karakterlerden benim nötr hatta belki de biraz sevmediğim bir karakter diyebilirim bence ölsün :D



Abraham Ford
Micheal Cudlitz

Bir çok kitlenin çok sevdiği ama benim için gereksiz karakterlerden biri bence.Asker olduğunu duyunca güçlü ve önemli bir karakter olacağa benziyor demiştim ama bence yanıldım bu konuda.Sonradan beyni başka bi yerinden çıkınca adamın iyice saçmalamaya başladılar.Bence bu da ölsün :D


Tara Chambler
Alanna Masterson

Yine sezona önce kötü tarafta başlayıp sonradan pişaman olup iyi tarafa geçen bir karakter.Yine grupta bence hiç bir halta yaramayanlardan ölse de olur ölmese de :D



Rosita Espinoza
Christan Serratos

Kadın karakterler içinde en sevmediğim karakterlerden biri diyebilirim.Kendisi baştan beri böyle bi askeri havalarda ben seksiyim havalarında çok itici bi karakter ama seyirciler özellikle de erkekler baya baya bayılmış durumda bu karaktere.


Eugene Porter
Josh Mcdermitt

Tam bir yalancı ve tam bir salak bence fazlalık sadece tüketmekten başka hiç bir halta yaramıyor umarım tez zamanda ölür :D



Gabriel Stokes
Seth Gilliam

Rahip dedik bağrımıza bastık derken yılanın başı çıkan pislik bir adam tam bir iki yüzlü sende öl :D


Aaron 
Ross Marquand

Ya bu adama gıcık olduğum kadar kimseye olmadım herhalde.


Deanna Monroe
Tovah Feldshuh

İyi bir lider ama vasat yetenekleri olan bir kadın.Bir çok insanı barındıracak bir topluluk kurmayı ve yönetmeyi başarmış hep sevdim bu kadını.



Jessie Anderson
Alexandra Breckenridge

Baştan beri sevemedim bu kadını.2 oğlu var ve kadın karakterler içiden güzelliği dışında hiç bir haltı olmayan salak bir kadın.



Spencer Monroe
Austin Nichols

Başkanın oğlu olmak dışında hiç bir halta yaramayan isimlerden bence boyuna posuna tipine bakıp bi utan :D


Hershel Green
Scott Wilson

Baştan sona kadar sevdiğim karakterlerden biri oldu.Bazı şeyleri saklaması tabi pek iyi olmadı ama Rick ile karar merkezinde yer aldı.Grubun babası (aslında kızların babası) oldu grubun doktoru oldu (aslında veteriner olmasına rağmen ) bir çok hayat kurtardı.



The Governor
David Morrisey

Sayko  .... Bu diziye bir de kötü adam lazımdı elbette.Adama tam acıcam tam sevicem yine bir şey yapıyor yok anam öldürün gitsin şu adamıd eyip duruyorum tam bir bencil pisliğin teki.Dizide Vali adıyla tanınıyor en büyük bela diyebiliriz hatta 1-2 sezon bununla uğraşıp duruyor karakterlerimiz.



Andrea
Laurien Holden

Baştan beri hiç sevmediğim karakterlerden biri.Güzel olması dışında nerde çıkarı varsa oraya giden biri.



Merle Dixon
Micheal Rooker

Dizinin başından beri pislik kimliğinden hiç ödün vermeyen bir karakter oldu bu yüzden kendisini kutlyorum pislik her zaman pisliktir deyip sonuna kadar sürdürdü.Darly gibi iyilik meleği bi karakterin nasıl böyle bir abisi olduğunu dizi boyunca hep merak ettim.


Lori Grimes
Sarah Wayne Callies

Rick'in karısı.Baştan beri kendisini hiç sevmedim.Onla bunla yatmaktan başka hiç bir halta yaramadı kadın dizi boyunca oğlu kadar kendisi de çok gıcıktı.


Shane Walsh
Jon Bernthal

Karısıyla yattığı için Rick 'in en büyük düşmanı oldu kendisi tam bir pislik ama oldukça zeki bi karakter ama Rick kadar değil elbette.Normal zamanda Rick'in en yakın arkadaşıymış.


Dale Horvath
Jeffrey Demunn

Dizi boyunca hiç sevmediğim gereksiz karakterlerden biriydi bence.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...