20 Haziran 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Film - X-Men Serisi

Herkese merhabalar efenim ...

Bu postu tam tamına 1 aydır Taslaklarda süründürüyorum resmen.Evet x'men serisini en başından izleyip 19 Mayıs'ta çıkan en son filmini de izleyip sizin için post yaptım böylece bir seriyi daha postlamış ve aradan çıkarmış oldum.

X'men serisi 8 film olduğu ve çok eski bir seri olduğu için en az Star Wars serisini izlemek kadar yorucuydu benim için.Aslına bakarsanız içerikleri haricinde ben izleme zorluğu olarak çok benzettim.Çünkü bu seride de bi geçmişe bi geleceğe bi şimdi ki zamana gidilip duruluyor o yüzden kranolojik sırayla izlemek ya da çıkış sırasına göre izlemek diye 2 seçenek çıkıyor karşımıza.Ben yine Star Wars'ta olduğu gibi çıkış sırasına göre izlediğim için kafam yine 1 milyon oldu o yüzden olayları anlayıp birleştirmem 1 ay kadarımı aldı diyebilirim :D

Eh tabi araya giren sınavlar falan da ayrı bir mesela oldu tabi ki...

Neyse efeim ilk X men serisi dışında araya giren Wolverine serileri falanda baya bi kafamı karıştı.Fantasik-Bilim Kurgu kategorilerinden olan bu seri aslında biraz da yıllara ve sinema sektörüne göre nabza göre şerbet veren bir seri olmuş.Bi yerden sonra ticari bi seri olmuş diyebiliriz.Hele de son çıkan filmi ... Sırf Jennifer Lawrance oynuyor diye daha önceki filmlerde başrolde olmayan karakter bir anda göz önünde tutulmaya ve çok çok önemli bir karaktermiş gibi gösterilmeye başlandı.

Days Of Future Past filminde ise geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurulmuş.O sene fütüristik gelecek filmleri cazipti o yüzden aslında konuyla çokta alakası olmayan bir şeyler bağlanıp extradan olaylar sallanıp seyirciye sunulmuş.

Olayların aslına bakacak olursak bir grup mutantın bir Akademi çevresinde toplanıp insanlara varlığını kabul ettirme savaşını anlatıyor diyebiliriz.En başta düşman görünen grup serinin devam filmlerinde aslında asıl düşman olmadıklarını anlatan sadece bir fikir ayrımının olduğu anlatılıyor.

Akademi dışında Wolverine'nin sadece başrolde olduğu 1-2 filmde serinin içine katılmış.Kafalar daha çok karışıyor  bu serinin içinde izlerseniz ama aslında asıl konuyla alakası yok bu filmlerin tamamen karaktere özel film olmuş.



X-Men

Cyclops. Jean Grey.Storm..... Onlar ve daha bir çoğu Children Of Atom (Atom Çocukları) idi; herbiri biribirinden farklı genetik mutasyonlar ve bu mutasyonların kendilerine kazandırdığı insan üstü güçlerle doğmuştu. Ne yazık ki insanoğlu anlamadığı şeyden korkmaktadır ve bu mutantlar kendilerini binbir türlü kötülükten korudukları toplum tarafından dışlanmışlardır. Önyargı ve nefretle dolu bir dünyada, insanlar farklılıkları kabullenememekte ve birer ucube olarak gördükleri mutantları kendilerine karşı birer tehdit olarak görmektedirler. Böyle düşünenlerin başında Senator Kelly gelmektedir. Dünya üzerindeki en güçlü telepatik yeteneklere sahip insan olan Prof. Charles Xavier insanlarla mutantların bir arada barış içinde yaşayabileceğine inanmaktadır ve X-MEN adı altına bir çok mutantı etrafında toplar. Onun yardımıyla bir çok mutant güçlerini kontrol etmeyi ve insanlığın faydasına olacak şekilde kullanmayı öğrenmişlerdir. Kendlerinden korkan bir dünyayı korumak için savaşmaktadırlar.



X2
X-Men 2

X-Men 2", mutantları yok etmek için harekete geçen, Mutant Kardeşliği'nin başı Profesör Xavier'in eski dostu William Stryker'ı engellemek için, iki mutant lideri Profesör Xavier ve Magneto'nun işbirliği yapmasını konu alıyor.




X-Men: The Last Stand
X-Men: Son Direniş

Bu bölümde X-Men topluluğu ilk olarak bir seçimle karşı karşıya kalmaktadır. Bulunan yeni tedavi yöntemi ile mutantlar normal insanlar gibi yaşayabilme olanağına sahip olacaklardır. Mutantların liderleri Charles Xavier ve Magneto arasında, mutantları insanlardan ayıran inanılmaz özelliklerinden kurtulup kurtulmamaları arasında bir görüş çatışması olmuştur. Bu ise son bir savaşın temellerini atmıştır. Bu savaş şimdiye kadarki en büyük savaş olmasının yanında son olacaktır.




X-Men Origins: Wolverine
X-Men Başlangıç: Wolverine

Bir zaman bir yerde yapılan bir seçim, koca bir ömrün akışını bambaşka bir yere sürükleyebilir. James Logan babasını öldürünce arkadaşı Victor Creed ile birlikte kaçmaya karar verir. William Stryker onları bulduğunda bir teklif getirir. Mutantlardan oluşan özel bir ekibe dahil olmalarını ister. Logan bir zaman sonra örgütü bırakır ve Kanada’ya doğru yola çıkar. Yollar ayrılmıştır. Aradan yıllar geçtikten sonra Stryker yeniden ortaya çıkar ve bu kez Logan’a Weapon X adlı projesine dahil olmasını teklif eder. Logan kabul etmez başta ancak sonrada bir intikam duygusu işle fikrini değiştirir. Vücuduna bir madde enjekte edilir ve o artık yenilmezdir.Projeye katılmayı kabul eder. Vücuduna enjekte edilen Adamantium metaliyle artık yenilmez olan Wolverine, Sabretooth’tan intikamını alabilecektir.



X-Men: First Class
X-Men: Birinci Sınıf
ichael Fassbender'in canlandırdığı Magneto ve James McAvoy'un canlandırdığı Professor X'in bir grup genç mutanta liderlik yaptığı yeni X-Men, efsanenin başlangıcını anlatıyor ve tarihin akışını değiştiren küresel olayların arkasındaki sır perdesini aralıyor.

Mutantlar kendilerini dünyaya deşifre etmeden ve Charles Xavier ve Erik Lensherr, Profesör X ve Magneto isimlerini almadan önce, ikili, güçlerini yeni keşfetmeye başlayan iki genç adamdı. Birbirlerinin düşmanı haline gelmeden önce diğer Mutantlarla beraber çalışarak dünyayı tehdit eden en büyük tehlikeyi durdurmaya çalışan bu iki yakın arkadaş arasında zamanla patlak veren anlaşmazlıkla birlikte Magneto Kardeşliği ve Profesör X'in X-Men'i arasında süregelen ezeli savaşın temelleri atılır...



The Wolverine

Sevilen çizgi roman öyküsünden uyarlanan bu epik aksiyon ve macera filmi, X-Men evreninin en ikonik kahramanlarından Wolverine’i günümüz Japonya’sına götürüyor. Tanımadığı bir dünyada boyunu aşan işlere bulaşan kahramanımız, en büyük düşmanına karşı kendisini sonsuza dek değiştirecek bir ölüm kalım savaşı veriyor. İlk kez bu kadar zayıf olan, fiziksel ve duygusal sınırlarını sonsuza dek zorlayan Wolverine sadece ölümcül bir samurayla değil, kendi ölümsüzlüğüne karşı verdiği mücadeleyle de yüzleşiyor.



X-Men: Days of Future Past
X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

The Days of Future Past, başını Magneto'nun çektiği Kötü Mutantlar Kardeşliği'nin önemli bir senatörü öldürmesinden sonra Mutantların Sentineller tarafından avlandığı alternatif bir gelecekte geçecek. Yapımcı Singer, projenin önceki X-Men filmlerini de kapsayacağını ve bu evreni genişletmek istediklerini de sözlerine ekledi.


   X-Men: ApocalypseMedeniyetin bu güne, Apocalypse e Tanrı gözüyle bakılmaktadır. Marvel in X-Men evreninin ilk ve en kuvvetli mutantı Apocalypse, birçok mutantın özelliğini kendinde toplayarak ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce senelik uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto nun (Michael Fassbender) da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu gezegenden temizlemek ve Apocalypse in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamaktır. Dünyanın kaderi dengede durmaktadır. Profesör X in (James McAcoy) de yardımıyla, Raven (Jennifer Lawrence) genç bir X-Men takımına yardım etmeli ve insanoğlunu tamamen yok oluştan kurtarmalıdır.


                                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...