9 Mayıs 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Kitap - Sabahattin Ali Kuyucaklı Yusuf

Herkese merhabalar millet !

Umarım keyifler yerindedir.Eh benim de yerinde olduğuna göre o zaman şöyle tam da öğle arası yemek vakti bir kitap postu yayınlayayım dedim.Sizde benim gibi bir şeyler yer içerken kitap okuma aşığı iseniz buyrun burdan alalım sizi ...

Uzun zamandır elimde adete sürünen bir kitap oldu kendisi.Çünkü bir türlü okumayı beceremedim.

Çünkü kitap hiç akıp giden bir kitap değil maalesef ! İlk defa Sabahattin Ali kitabında skıldım offladım puffladım ! Osmanlıca sözcükler pek fazla olduğu için kitabın akıcılığı sekteye uğramış maalesef.Ayrıca benim kitap hakkında ki beklentim çok farklı yönlerdeydi açıkçası.

Ben sanıyordum ki böyle daha çok Efelikle ilgili falan bir şey.Mekanlar yine Balıkesir-Aydın-İzmir olunca insan böyle düşünüyor tabi bilmiyorum ya da benin kuruntum :)

Ama tamamen bir aile drama bir aşk kitabı diyebiliriz.Aslında aşkta yok tam anlamıyla içinde.Ben böyle saçma bir aşkta görmedim arkadaş ! 

Karakterler desen ayrı felaket hepsine ayrı ayrı uyuz oldum ! Hiç mi sevimli göze gönle yaraşır bir karakter olmaz canım aaa !

Kısaca konusuna gelecek olursak ; Balıkesir-Edremit'in köylerinin birinde geçen bir hikaye diyebiliriz.Başrolde bir şeye balta olamamış Yusuf 15 yaşındaki Muazzez adlı bir kızı sever kız da bunu sever ama cadı annesi kızı bu Yusuf'a vermek istemez fukaralık çekmesin diye kötü adamın birine vermek ister.Ama aşıklar kaçıp evlenip mutlu olalım derken hiçte umdukları gibi olmaz.Kızın babası ölünce annesini de yanına alırlar ve cadı kaynana güya kızını sefaletten kurtarıcam diye elalemin heriflerini eve toplayıp toplayıp içki alemleri yapar.Mal Yusuf 'ta ölümüne boynuzlandığı halde hiç bir halt yapmaz ama en sonunda basar gözleriyle görünce artık bir şeyleri kendisine bir dellenme gelir ve ortalığı yakar yıkar kızıda alır başka yerlere kaçmak ister kızda o hengamede yaralanır ve en sonunda ölür ! 


1 yorum:

  1. Kitabı bende aldım fakat kitaplıkta bekliyor okunmayı, bakalım ne zaman sıra gelecek.
    Teşekkür ederim kitap yorumunuz için.

    YanıtlaSil

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...