18 Mayıs 2016 Çarşamba

Maydanoz Time : Kitap - Kırmızı Pazartesi Gabriel Garcia Marquez

Herkese merhabalar efenim...

Bilgisayar labratuvarında istatistik ders arasında sizlere yazıyorum resmen şu an ! Önümüzdeki günlerde üst üste sürekli kitap yorumu postu gireceğim etkinlikler için uzun uzun ve düşünerek yazmam gerektiği için onları İzmir 'e bıraktım.-Bunu dün de söylemiştim.-

Neyse efenim gelelim Marquez'in kaleminden okuduğum ilk kitap olan Kırmızı Pazartesi kitabına...
Bu sene yine çok meşhur olan ve çok satan bir kitap oldu aslında,ben de ne anlatıyor acaba diyerekten acayip merak ettim ve hemen kütüphane görünce aldım elbette.Zaten okunması çok kolay 100 sayfa anca olan bir kitap.Ayrıca kitap Nobel ödüllü olunca insan okumaya ayrı bir heyecan duyuyor ama bir kez daha anladım ki Türklere cidden bok atan kitaplar Nobel almayı başarıyor.Nerde Nobel almış kitap görsem mutlaka içinde bir yerde ya müslümanlığa ya da Türklere diss atıyor bunların Türklerle alıp veremediği nedir ANLAMIYORUM Kİ !

Neyse efenim yine milliyetçi damarım tuttu ama okurken ayrı bir gıcık oldum.Çünkü Marquez aslında yaşadığı,şahit olduğu olayları ve o dönemin Kolombiyasını anlatıyor.Ve bu dönemde her türlü pisliği görmek mümkün.Cinayet,fuhuş,aldatma,kokain...Aklınıza artık ne geliyorsa.Yani böyle bir ortamı anlatıp Türkler böle şöle deyip atıp tutmak çok iğrelti olmuş yani siz önce kendi pisliğinize bakın be !

Neyse yine konuyu saptırdım farkındayım ama maalesef bunlar kitabı okurken ki duygularım arkadaşlar.Kitap sonunu bildiğimiz bir cinayeti ve dönem zihniyetini anlatıyor diyebiliriz.Aslında bu cinayette bir namus davası aslında bizim Doğu hikayelerine pek benziyor ama daha çok pembe dizi kıvamında diyebilirim.Öyle ahım şahım bir kitapta sayılmaz açıkçası ama Marquez'in kalemi ve bakış açısı oldukça iyi diyebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...