5 Mayıs 2016 Perşembe

Maydanoz Time : Film - 2 İspanyol Gerilim Filmi !

Herkese merhabalar efenim ...

İzmir deyken izlediğim gerilim filmleri ile devam ediyoruz kaldığımız yerden.Bugün 2 İspanyol filmi var.İlk film oldukça orijinal ve bol dehşetli bir yapım.Baştan sona insan merakla izliyor ama benden kaçmaz tabi ki de daha senaryonun en sonunu en baştan söyledim ve haklı da çıktım :) Ama inanılmaz bir psikolojik gerilim içinde devam ediyor.

2.film ise ilk filme göre biraz daha vasat diyebilirim ama aksiyon temposu daha yüksek ve daha hızlı ve heyecanlı ilerleyen bir film oldu.

Filmlerin ortak yönleriyle ikisininde mantıken tek mekanda geçmesi - birincisi evde diğeride arabada- ve tabiki de İspanyol filmi olmaları aribaaa !

Musaranas : 

İspanya, 1950ler. Montse nin agorafobisi (açık alan korkusu) onu Madrid teki uğursuz bir apartmana hapsetmiştir. Gerçek yaşam ile tek bağlantısı yetiştirirken gençliğini harcadığı kız kardeşidir. Fakat bir gün dikkatsiz genç komşusu Carlos merdivenlerden düşer ve kapılarına sürüklenir. Birileri farenin yuvasına girmiştir. Belki da hiç çıkamayacaktır.





El Desconocido : 

Bir banka yöneticisi, bir kaç saat içinde büyük miktarda parayı temin etmek mecburiyetindedir, yoksa koltuğunun altındaki bombanın patlayacağına dair bilinmeyen bir numaradan telefon alır ve gerilim başlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...