29 Ocak 2016 Cuma

Maydanoz Time : Kitap - Lola Ve Komşu Çocuğu Stephanie Perkins

Herkese günün 2.postu olan kitap postundan merhabalar efenim !

Betsellerde de ülkemizde de oldukça çok satılan ve çok okunan çok beğenilen bir kitap olan Lola Ve Komşu Çocuğu ile devam ediyoruz.

Açıkçası beklentim oldukça yüksekti bu kitaptan ama beklentimi ne derece karşı karşıladığı , bilemiyorum ...

Bana çok John Green havalarında tam bir ergen romanı gibime geldi.Aslında bu traz yazılan romanlarla karşılaştırıldığında oldukça orijinal karakterlere sahip bir kitap diyebilirim.Burada bad boy good girl olayı tersine biraz daha böyle uyanık hatta iki erkeği birden idare edecek bir kızla böyle daha naif böyle daha tatlış ilk aşkına sadık kalacak kadar saf bir oğlan var.

Ayrıca dikkatimi çeken şeylerden birisiyse LGBT olayını bizzat gözümüze gözümüze sokmasıydı yazarın.Bilmiyorum siz bu konu hakkında ne düşünüyosunuz ama benim midem pek kaldırmıyor-saygısızlık söz konusu değil ben bunun daha çok hastalık olduğunu düşünüyorum çağımızda çok normal bir şeymiş gibi gösterip bu şekilde bilinçaltlarımıza giriyorlar.-.

 Sevgili başroldeki kızımızın 2 babası vardı bu durumda.O yüzden bu kısmı bile diğer kitaplara göre bana değişik geldi.

Ayrıca kızın sade, kendi halinde bir kız olması gerekirken tam bir klişe olaraktan böyle kostümler peruklar takan hatta balosuna bile dikkat çekici bir şekilde katılması garibime gitti.

Bunların dışında aslında oldukça gördüğümüz bir hikaye benim beklentimin biraz altında kaldı diyebilirim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...