22 Ocak 2016 Cuma

Maydanoz Time : Kitap - Alaska'nın Peşinde John Green

Herkese merhabalar millet !

Günün ikinci postunda biliyorum ki sizinde çok özlediğiniz kitap postu var.Şu sıralar bol bol kitap postu göreceğinizden emin olabilirsiniz çünkü tattillllll!

Neyse efenim İzmir'e gelmeden önce son final haftamda okuyup bitirdiğim bir John Green romanı var.Aslında arka kapak yazısına da ya da direk kapağa baktığınızda da pek bir şey anlamıyorsunuz asıl roman hakkında.Şahsen ben daha önce John Green okumamış olsan gençlik romanı olduğunu tahmin edemezdim.Evet yine bir ergen romanı okurken buldum kendimi.

Kitap bir geri sayımla başlıyor.Bilmem kaç gün önce falan diye.Tabi insan kitap boyunca merak ediyor son günde ne oluyor acaba diye ? Yoksa kitabı ayrıcalıklı kılan kılan öyle çok özel bir şey yok maalesef.Hatta ben bunu biraz da John Green 'in diğer bi romanı olan Kağıttan Kentlere benzettim.Yine ergenlik döneminde bir oğlan ve yoldan çıkmış (bana göre) bir kızın peşinde sürüp giden bir hayat.

Ama bu kitabı diğer kitaplarından daha iyi kılansa bence kitapta ara ara verdiği mesajları son günde olan olayla örtüşmesi.Gerçekten altı çizelecek çok fazla söz vardı hele de ölmeden önce söylenilen son sözler...


2 yorum:

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...