22 Aralık 2015 Salı

Maydanoz Time : Kitap - Allah De Ötesini Bırak Uğur Koşar

Herkese tekrardan merhabalar efenim...

Günün 2.postunda bir araya giren ve 1 günde iş yerinde çalışırken okuduğum (evet part time bir işte çalışmaya başladım o yüzden hafta sonu post atamıyorum ) bir kitap oldu.Bu kitap benim değil açıkçası oda arkadaşımındı ve onda görüp merak edip okumuştum.Bir çok kitap bloğunda da duyup çok merak ettiğim bir kitaptı.Asıl kitabımı okurken araya giren reklam misali oldu bu kitap benim için.

Öncelikle yazarın bir teraspist olduğunu belirtmem gerek.Biraz da o gözle okudum diyebilirim kitabı.Ayrıca okurkende bazı notlar aldım izin verirseniz şimdi sizlerle onları paylaşmak istiyorum gerçi biraz spoiler gibi oluyor ama ben her zaman dediğim gibi burada kitap,dizi,film önermiyorum yorumluyorum tanıtıyorum !

1-)Sadece manevi din terapisi mi yapıyor bu adam inanmayan birine nasıl yaklaşıyor bu alanda ?

2-)Aldatılan bir kadına adam bir kez daha yaparsa ne yapacağını sen bilirsin ama şimdi şeytana uydu diye affetmesini söylüyor bir kez yapan bir daha da yapabilir eğer bir kez daha yaparsa o kadın terapistine beddua etmez mi? Sonuçta bizim görevimiz bir karar vermesini sağlamak değil sadece rehberlik etmek kararı kendisine bırakması lazım yazar böyle bir olayda bir terapist olarak seçenek sunmak ve kararı ona bırakmak yerine yanlı bir seçenek sunuyor. Ayrıca kadının kadınlık onurunu ve kadının 2.kez aldatılma durumunda neler yaşayabileceğini göz ardı etmiş,Bu duruma sadece dinsel yaklaşmak bence çok yanlış.

3-)Kitapta çok fazla tekrar yapılıyor.Sanki zorla bir fikri sokmak ister gibi.Bir şeyi söyleyip gerisini okuyanın aklıın hidayetine bıraksa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

4-)Son kısımda bulunan kendine yapılan övgüleri koymasuı biraz anlattığı kişiliğe ters düşmüş,reklam sezdim bu konuda kitapta ki bütün samimiyet bir anda kayboldu benim için.

Bu eleştirilerim dışında bende maneviyat olarak bir insana çok destek olacak bir şeyler katabilecek bir yetide kitap olduğunu düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...