21 Kasım 2015 Cumartesi

Maydanoz Time : Film - The Man From Earth

Herkese merhabalar millet !

Kendime yeni bir film izleme listesi oluşturdum.Bu yeni film izleme listem , kendi alanımla ilgili olucak hatta kendi ders kitaplarımın içindeki öneri filmlerden topladığım filmleri izlemeyi düşünüyorum tabi ki her hafta da sizlerle bunları paylaşmayı.Bence sizinde izlemeniz gereken size bilgi anlamında çok şey katacak kültürel ve psikolojik filmler bir çoğuda.İlk filmimiz Türkçe'ye Dünyalı diye çevrilen benim de zamanında adını çok duyduğum ama izlemeye fırsatım olmadığı bir filmdi.5 bilimadamı bir odada toplanıyor ve meslektaşlarının veda konuşmasına şahit oluyorlar fakat bu veda konuşması oldukça tuhaflaşmaya başlıyor.Sonunu biraz anlamadım bakalım siz anlayabilecek misiniz tek bir odanın içinde geçse bile film oldukça bilgilendirici ve keyifliydi.

Üniversitede basarili bir tarih profesoru olan John Oldman ortada hicbir neden yokken, aniden 10 yilini ayirdigi akademiden istifa etmistir. Sehirden gitmeye hazirlanirken veda etmek icin evine gelen meslektaslari ondan neden istifa edip gitmesi gerektigi konusunda bir aciklama yapmasini isterler.Onceleri suskun kalan John da neden gitmesi gerektigini biraz gecmise donerek anlatmaya baslar. Filmde ortamdaki kisiler profesor ve uzmanlardan olusan bir ekip oldugundan, John'un hayat hikayesini anlatmasiyla birlikte tartisma merak uyandirmaya ve icinden cikilmaz bir hal almaya basliyor. Ilk baslarda oyun ve hikayevari giden hayat hikayesi acaba gercek mi ? Yoksa bir uydurma mi ?






1 yorum:

  1. Ben de çok beğenmiştim güzel filmdir. :)
    12 kızgın adam da bu filme benzer biraz oda sadece bir oda içinde geçiyor ama insanda etki bırakan bi film.

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : My Lovely Liar

Herkese merhabalar efenim, Bayramın son günündeyiz.Dün ve dünden önce ki geziyordum o yüzlerden buralarla ilgilenemedim.Bugün evde dinlenmec...