21 Eylül 2015 Pazartesi

Maydanoz Time : İkon - Shailene Woodley

Herkese merhabalar efenim !

Bu hafta 2014-2015 yılının en çok konuşulan genç kız İkonlarından biri olan Shailene Woodley'i konu alıcaz.Açık kahve saçları yeşil gözleri ile ben bazı zamanlar kendimi ona çok benzetiyorum o yüzden Shailene'ye karşı ayrı bi sevgim var diyebilirim.Kitaplardan uygulanan filmlere cuk diye oturan bi kız.2014 yılında asıl patlamalarına yaşadı diyebilirim hala da Uyumsuz serisi ile de konuşulmaya devam ediyor.Cesur sahnelerde oynaması ve artık böbreğine kadar görmek beni her filminde açıkçası çok rahatsız ediyor keşke bu kadar cesur bi kadın olmasa gerçi o zaman da bu kadar tanınmazdı sonuçta bu kadar ünlü olabilmek için bi şeyleri göze alması gerekiyor oyuncuların.

Hayatı : 


Shailene Diann Woodley 15 Kasım 1991’de Simi Valley, Kaliforniya'da doğdu. Annesi, Lori, ortaokul danışmanı ve babası, Lonnie Woodley, okul müdürü. Tanner adında bir erkek kardeşi var. Shailene dört yaşında modellik yapmaya başladı. Oyunculuğa başladığında ise beş yaşındaydı. 15 yaşındayken annesi ve babası boşandı ve ona skolyoz tanısı konuldu. Tedavi için korse kullandı.
1999 yılında Replacing Dad filminde ilk önemli rolünü oynadı. 2002 yıllarında Without a Trace ve The District gibi ufak televizyon yapımlarında yer aldı. 2005 yılında A Place Called Home filmindeki rolüyle Genç Sanatçı Ödülleri - En İyi TV Filmi, Mini Dizi veya Özel Program Performansı - Öncü Genç Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.
Ayrıca Shailene, 2003–2004 yıllarındaünlü ABD dizisi The O.C. da altı bölüm rol aldı. 2005 yılında Felicity: An American Girl Adventure filmiyle ortaya çıktı. Bu filmde ki rolüyle Genç Sanatçı Ödülleri’nde tekrar aday gösterildi.
Shailene aynı zamanda, Crossing Jordan, Everybody Loves Raymond, My Name is EarlCSI: NYCold Case ve Close to Home gibi şovlarda hem konuk, hem de tekrarlanan oyuncu olarak rol aldı. 2008’de ABC Family’nin The Secret Life of the American Teenager dizisinde 15 yaşında hamile kalan Amy Juergens rolünü canlandırdı.
Woodley 2011 yılında The Descendants filmiyle çıkış yaptı. Filmde ki performansı eleştirmenlerin beğenisini kazandı ve prestijli ödüllerde aday gösterildi. 2012 yılında Altın Küre’de Sinema Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterildi fakat ödülü kazanamadı. Başka bir önemli adaylıkta Sinema Oyuncuları Derneği'nden geldi. Şubat ayında bugüne kadar ki en büyük ödülünü, Bağımsız Ruh Ödülü’nü kazanarak En İyi Yardımcı Kadın Ödülü'nü evine götürdü.

İzlediğim 5 Filmi :

Divergent : Film 2014 yapımı. Divergent yani Uyumsuz hakkında detaylı bilgiyi Film bölümünden bulabilirsiniz.



The Fault Wour Stars : Film 2014 yapımı. Kitap yorumumu kitap kategorisinden bulabilirsiniz.Film yorumuma gelicek olursak;Shailene bu filmde patlama yaşıyor resmen.Shailene'nin saçlarını kısacık görüyoruz bu filmde hatta sosyal medya da tam da kesilirken fotoğrafları vardı o da çok konuşulmuştu.Kitabından daha güzel olduğunu söylüyorlar filminin ki bence filmi de daha güzeldi.

Konusu kitapla birebir aynı olduğu için daha fazla açıklama yapmıyorum.




White Bird In A Blizzard : Film 2014 yapımı.Shailene bu filmde biraz daha arka planda kalıyor oyunculuk açısından.Bu filmi de Filmler kategorisinden bulup ayrıntılı yorumumu görebilirsiniz.



The Spectacular Now : Film 2013 yapımı.Uyumsuz serisinde de rol arkadaşı olan Miles Teller paartneri ve açıkçası yanyana hiç yakışmıyorlar bile.Miles'ı cidden kim ünlü etti de yan rollerden başrole koydu ? Shailene'nin yanında diğer filmlerde oldukça tatlı çocuklar görünce biçocuk onların yanında maalesef vasatın vasatı kalıyor.

Shailene'nin oynadığı diğer filmlerden çokta farklı değil açıkçası.(Uyumsuz haricinde) yine tipik bi Amerikan genç kız çizgisinde.Doğallığını korumuş bu filmde de.Ama cidden zaten film çok tipik bildiğiniz Amerikan gençliğini anlatıyor izlerken cidden çoğu zaman sıkıldım ve o çocuğa daha fazla katlanmamak için bol bol atladım ! Bi partner ancak bu kadar yanlış seçilebilirdi insan her şeye rağmen tipik bi film izleyecekse bile güzel yüzler görmek istiyor. Wtf Miles ?



Insurgent : Film 2015 yapımı.Shailene yine saçlarını kısacık kestirmiş ayrıntılı yorumumu Film kategorisinden bulabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...