22 Eylül 2015 Salı

Maydanoz Time : İkon - Anne Hathaway

Herkese yeni bir günden merhabalar efenim !

Bu haftanın kadın İkonlarından biri Anne Hathaway var.Bence yeni dönemin Hepburn'ü diyebilirim ağzı burnu teni aynı değil mi sizce de  zerafeti falan ? Sizi bilemem ama ben çok benzetiyorum açıkçası ve Acemi Prenses filminden bu yana bu kadını acayip beğeniyorum.

Hayatı : 

Anne Jacqueline Hathaway (12 Kasım 1982) Amerikan aktris. Birkaç sahne rolünden sonra 1999 tarihli Get Real isimli televizyon dizisinde yer aldı. Disney filmi Prenses Günlükleri ve onun 2004'teki devam filminde Mia Thermopolis'i oynadıktan sonra şöhrete kavuştu. Hathaway o zamandan beri 2005 tarihli Havoc ve Brokeback Mountain gibi drama filmlerinde de oynadı. Ayrıca Meryl Streep ile oynadığı Şeytan Marka Giyer ve Jane Austen'ı canlandırdığı Aşkın Kitabı filmlerinden başrolde yer aldı.
2008'de Rachel Evleniyor 'daki performansıyla birçok ödül aldı ve En İyi Aktris dalında Akademi Ödülü'ne aday oldu. 2010'da gişede büyük başarı kazanan Sevgililer GünüTim Burton'ın çektiği Alis Harikalar Diyarında ve Aşk ve Diğer Felaketler filmlerinde oynayıp Simpsonlar 'daki seslendirmesiyle Emmy Ödülü aldı. 2011'de animasyon yapımı Rio 'da seslendirme yaptı ve Lone Scherfig'in Bir Gün uyarlamasında başrol oynadı. 2012'de Christopher Nolan'ın Kara Şövalye Yükseliyor 'unda Selina Kyle'ı veTom Hooper'ın Sefiller 'inde Fantine'i canlandırdı. İkincisindeki performansı ile müthiş yorumlar ve En İyi Yardımcı Aktris dalında Akademi Ödülü, Altın KüreSAG Ödülü ve BAFTA'nın da bulunduğu önemli ödüllere layık görüldü. People tarafından 2001'in en iyi çıkış yapan yıldızlarından biri olarak sıfatlandırıldı ve 2006 yılında da "Dünyanın En Güzel 50 İnsanı" listesinde yer buldu.
İzlediğim 5 Filmi :

The Princess Diares : Film 2001 yapımı ve benim Anne ile tanıştığım ilk film diyebilirim.Tam da genç kızlık filmi olduğu için benim yerine koyduğum isimlerden biridir.Anne'nin bu filmde partneri Julie Andrews,ilk patladığı filmde böyle bi diva ile rol almakta bence kendisi de çok onur duymuştur.Burada ki rolü ile bence bi çok genç kızın ideolü haline geldi. Normal bi genç kızken bir prenses olma yolunda olan bir kızın hikayesini anlatan çok tatlı zamanlar geçireceğiniz bir film.



One Day : 2011 yapımı film.Anne'nin partneri onları çok ama çok yakıştırdığım Jim Sturgess.(Çok tatlı bi adam değil mi sizce de ? ) Kıvırcık saç bi kadına bu kadar mı yakışır ?!

Kitaptan uyarlanan bi film fakat ben kitabını film kadar sevmedim bilmiyorum yazarı sevemedim daha doğrusu.Ama film bi başka hele de Anne olunca işin içinde.Bomba gibi bi aşk filmi mutlaka izlenmeli.



The Devil Wears Prada : Film 2006 yapımı ve bence Anne'nin asıl patladığı film bu film diyebilirim.Güzel yüzü bu filmi izlerken Anne'yi hep Audrey'e benzetmişimdir.(Evet ikisini de). Bu filmde tabi ki de partneri Meryl Streep o da başka bi İkon diyebilirim tabi dönemlerine göre ikisi de ayrı ikon bi moda filminde buluşmuş.Tiffany'de Kahvaltı filminden sonra ki bence en iyi Moda filmlerinden birisi.

Kesinlikle harika bi film diyecek daha fazla pekte bir şey yok açıkçası mutlaka izlenmeli.



Love And Other Drugs : Film 2010 yapımı.Anne'nin partneri bu filmde Jake Gylenhaal daha doğrusu tam tersi çünkü adamın üzerin kurulu bi film hatta filmin ilk yarım saatinde Anne'yi görmüyoruz.

Kıvırcık saç bomba durmuş bu filmde Anne'de.Bu filmde Anne'de,Jake'de kendini baya baya baya bi aşmış +18 sahenler var maalesef.Anne'nin çok masum ve güzel bi yüzü var böyle bi yüzü ve güzelliği böyle filmlerde harcamak bence çok yazık olmuş.

Anne bu filmde parkinson hastası olan bi kadını oynuyor hayatını dilediği gibi yaşıyor,yiyor,içiyor,sevişiyor birine bağlanmak istemiyor biri kendine bağlansında istemiyor çünkü bu hastalığın tedavisi yok ve sonu belli değil.

Şimdiden bir kez daha uyarıyım film çok çıplaklık içeren sahneleri var bende izlerken midem kaldırabildin filmi diye bol bol atladım.

Ama yine de her şeye rağmen içinde bol bol aşk blunduran ve sona doğru beni de ağlatmayı başaran bi film oldu diyebilirim.


Ella : 2004 yapımı bir film.Anne burada genç kızlıktan daha çok çocuk gibi zaten bu da bi çocuk filmi :)

Disney'in parlayan yıldızlarından biri oldu bir anda Anne ama genç kızlıkta yön değiştirdi.Bu filmini çok daha sonra bulup izlemiştim ben burada da çok ama çok tatlı Anne ayrıca mükemmel oyunculuğu ile çok iyi bir Hollywood oyuncusu olacağının sinyallerini veriyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...