7 Eylül 2015 Pazartesi

Maydanoz Time : İkon - Angelina Joulie

Herkese yeni bi haftadan merhabalar efenim !

İkon postlarının devamı geliceğini size söylemiştim Allah biliyor ya bu postlar için oldukça zaman ve emek harcıyorum çünkü 5 filmi de yeni izleyip yorum yapıyorum taze taze o yüzden biraz uzun sürüyor postların gelmesi.Hep sinema da kadın ikonlardan gerilerde kalkacak değiliz araya günümüz ikonlarını da sıkıştırayım dedim ve onlardan kesinlikle ilk sırada olanı Angelina Joulie bu arada yakında sinemalarda olacak olan eşiyle çektiği yeni bi filmi geliyor bence kaçırmayın yine bomba bi filme benziyor :)


Hayatı :


Angelina Jolie Voight (4 Haziran 1975, Los Angeles), ABD'li sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) İyi Niyet Elçisi. Üç Altın Küre, iki Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve bir de Oscar sahibidir. Hayırsever çalışmalarıyla da tanınan Jolie, pek çok kez dünyanın en çekici insanları listelerinde yer aldı.
İlk kez 1982'de babasının oynadığı Lookin' to Get Out (1982) filminde görülen Jolie'nin oyunculuk kariyeri düşük bütçeli bir film olan Cyborg 2 (1993) ile başladı. İlk başrolünü Hackers (1995) filmi ile aldı. Önemli övgüler alan biyogrofik filmler olan George Wallace (1997) ve Gia'da (1998) başrolde oynadı ve Girl, Interrupted'daki (1999) performansı ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü aldı. Lara Croft: Tomb Raider (2001) filmi ile büyük başarı sağlayarak dünyaca ünlü tanınmış bir oyuncu haline geldi. Sonrasında ise Hollywood'un en çok tanınan ve en çok kazanan oyuncularından oldu.Şimdiye kadarki en büyük ticari kazancını aksiyon-komedi türünde olan Mr. & Mrs. Smith (2005) ve animasyon türündeki Kung Fu Panda (2008) ile sağladı.
Jonny Lee Miller ve Billy Bob Thornton'dan boşanan Jolie, şu an oyuncu Brad Pitt ile birlikte yaşamaktadır. Tüm dünyada basınının büyük ilgisini çeken bir ilişkiye sahip olan Jolie ve Pitt; Maddox, Pax ve Zahara olmak üzere üç evlatlık; Shiloh, Knox ve Vivienne olmak üzere üç biyolojik çocuğa sahiptir.



İzlediğim 5 Filmi :

Malefiz : 2014'te sinemada izlediğim bi film ayrıntılı postunu Filmler kategorisinde bulabilisiniz.





Bay ve Bayan Smith : Sanırım Angelina'yı en çok bu filmde sevmiştim ve en nette bu filmde hatırlıyorum.Bence ikisi içinde bi dönem noktası olmuştur bu film.Ajanlık,casusluk dediniz mi Angelina'nın üzerine daha iyi oynayabilecek birini tanımıyorum şahsen.Hem seksi hem de psikopat ve soğuk bi çekiciliği var kadının sanırım Brad 'de onun bu hallerini yanık :D

Eşi Brad Pitt ile bu filmde yakınlaştıklarını düşnüyorum filmi izleyenler bilir cidden oldukça yakın sahneleri var.Aralarında ki uyum ve kimya oyunculuk olamayacak kadar mükemmeldi.Brad'in şimdi ki (o saç,sakallı hallerini) cidden hiç beğenmiyorum tabi yaşlanmasının da etkisi var elbette ama bu haliyle çok daha yakışıklı.Mükkemel bi senaryo ve mükkemel bi oyunculuk ...





Salt : Angelina'yı yine bir ajan filminde görüyoruz.Yıl 2010.Ve burada ilk kez olmasa da (Aklım Karıştı da görmüştük ) sarışın bi halde görüyoruz.Angelina cidden çok güzel bi kadın ama ben yine de ona hep siyah saçı yakıştırırım.Zaten filmde sonradan boyuyor saçlarını da ikincisinin çekileceğini duymuştum aradan 5 yıl geçti çekildi mi yoksa benim mi haberim yok ?! 





Wanted : Yıl 2008.Ve muhteşem bi partnerle daha yine silahlı bol aksiyonlu bi filmin içinde görüyoruz Angelina'yı.Bu filmlerin vazgeçilmez kadını demiştim size.Jame Mcovey eşlik ediyor ona bu filmde aralarında ki kimya yine müthiş.



Lara Corft : Tomb Raider : Lara Corft efsanesini bilmeyen kaldı mı cidden ? Angelina'nın zirve yaptığı yıllar.Yıl 2001.Gençliğini ve güzelliğini,çevikliğini,oyunculuğunu sonuna kadar kullanıyor.Bilgisayar oyunlarıyla birlikte de tamamen bu yılların efsanesi oluyor.Hala açıp açıp izlerim mükemmel bi seri.Yine elbette bi ajan rolünde Angelina,kadına silah tutmak yakışıyor yapacak bir şey yok :D




1 yorum:

  1. Filmlerin hepsi çok başarılı ve etkileyici.. Filmlerdeki aksiyon ve Angelie nin güzelliği.. Malefiz'i bende yakında izlemiştim. Diğerlerinden biraz ayrı bir kategorisi var ama başarılıydı.

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...