24 Eylül 2015 Perşembe

Maydanoz Time : Dizi - Death Note

Herkese iyi bayramlar efenim ! Bugün Aydın'a gidiyoruz hatta birazdan yola çıkıcaz ondan önce günün dizi postunu yazayım dedim hemen.

Death Note çookk uzun zaman önce (2006-2007 gibi bi zamanda sanırım ) duyduğum ama ''Bana göre değil bu anime ya,erkek şeysi bu izlemem ben bunu." deyip yüzyılın en büyük hatasını yapmıştım burdan öğrenelim ki tekrardan hiç bir şeye karşı önyargılı olmayalım !

Kardeşim bu animeyi izlemeye başlayıp bana önerince "Bende bunu çok zaman önce duymuştum ama bana göre değil ya falan demiştim ben sevmem öyle şeyler." 

Ama bombe gibi 37 bölümlük 2 sezonluk bi anime.O kadar zekice kurgulanmış bi anime dizisi ki evin içinde her bölüm sonunda "Oy oy yoy oyyy " diye dolaşıyorsunuz resmen,ilk bölümden Mind Fuck yapıyorlar resmen :D

Konusuna şöyle kendimce kısaca değenecek olursam;Japonya'nın liseler arasında en akıllı çocuğu bir gün okulun arka bahçesinde sahipsiz üzerinde Death Note yazan bir kara kapaklı defter bulur.İlk sayfalarında bu defterin kullanım klavuzu vardır.Orada bu deftere birinin ismini (yüzünü bildiğiniz birinin) yazarsanız o kişi öldürülme şeklini yazmazsanız 6 dk 40 sn içinde kalp krizinden ölecektir diyor.Bu akıllı veledimiz başta birinin ona şaka yaptığını sanır ama bi şekilde merakına yenilir ve deneyince bunun bi şaka olmadığını öğrenir.Artık insanları öldürme gücü elindedir.

Fakat şöyle de bi durum vardır ki aslında bu defter sahipsiz değildir.Defterin sahibi bi ölüm meleğidir ve dünyaya bilerek düşürmüştür bu defteri de defterini kim bulursa ona eşlik edecektir,yeni sahip ya da defter yok olana kadar ...

Bu akıllı veledimiz insanları öldürme gücüne sahip olsa da aslında içined kötü bi insan değildirAslında tam tersine ülkesinden başlayarak tüm dünyada ki tüm kötü insanları öldürmek ve iyi insanlardan yeni bi dünya yaratma hayali vardır.Suçluluarı bir bir kalp krizinden öldürme başlayınca ülke çapında dedektiflerin,hatta FBI 'ın bile dikkatini çeker bu vaka elbette.Japonya'nın en akıllı dedektifi ile bu akıllı velet arasında geçen bi oyun olmuştur artık bu dava.

İkisinin de tek istediği Adalettir.Kitabın artık yeni sahibi olan akıllı veledimiz suçluluları hakettikleri ceza olan ölüm cezasını alınca adaletin sağlanacağını düşünürken dedektif insanları suçluda olsa öldürmenin haklı bi adalet olmadığını düşünür.

Ben açıkçası bu anime boyunca akıllı veledimizin yanındaydım bi düşünsenize ülkemizdeki PKK sorunu bitmiş,tecavüzcüler,hırsızlar,kadın cinayetleri hepsi son bulmuş.Ne kadar hümanist bi insan olsam da maalesef gereken (ölüm cezası) verilmediği için bu suçlar gün geçtikçe artmaya deva ediyor ölüm kokusu olursa bi yerde bence insanlar kötülük yapmaktan kaçınırlar bi süre sonra ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...