16 Ocak 2015 Cuma

Maydanoz Time: Film - Her Çocuk Özeldir

Herkese günün 2.postu olan film postundan merhabalar efenim...Şunu söylememe müsaade edin efenim;insanların bazıları 1 yıldan bazıları 3.günden bazıları da 1 aydan gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar kendini insan zanneden yaratıklarla muhattap olmak ve en sonunda gerçek yüzlerini ortaya çıkarmak herkesin eteğindeki taşları ortaya dökmesi öyle bir zevk öyle bir şey ki anlatamam.Gerçekten insan olabilmek bu devirde çok zor be meziyet olmuş be azizim.Helede kendine ''öğretmen'' diye nice vatandaşlar! Bu filmin kesinlikle izlenmesi gerekiyor hele de öğretmenler ve öğretmen adaylarının ! Bu filmle çocuk psikolojisine 1 adım daha yaklaştım gibi hissettim ve kesin kararımı verdim çocuk psikolojisi üzerine çalışmalar yapacağım.Çünkü bozulmuş yetişkinleri düzeltmektense sağlıklı çocuklar yetiştirmek inanın daha kolay.

Konusu:Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan Ishaan çevresi ve ailesi tarafından tembel geri zekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra tanıştığı resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film. Ishaan derslerinde başarısız, yaptığı işlerin çoğunda tutarsız bir çocuktur, yazı yazmayı ve okumayı 3.sınıfta olmasına rağmen öğrenememiştir, kitabı her açtığında kelimeler sanki dans ediyor gibi gelir ona. Bu başarısızlığın sonucunda içine kapanık ve karamsar bir ruh haline bürünür, mutluluğu ve özgürlüğü insanlardan uzaklaşmakta bulur. Annesinin ilgisine karşın babasının katı tutumu Ishaan'ın zihinsel dünyasında gidiş gelişler yaşamasına sebep olur. Tam her şeyden ümidini kesmişken resim öğretmeni Ishaan'ın hayatını tam anlamıyla değiştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...