19 Ocak 2015 Pazartesi

Maydanoz Time : Film - One Flew Over The Cuckoos Nest

Herkese günün 2.postu olan film postundan merhabalar efenim...Bu arada Plan bölümündeki Film Listesi bölümüne bakarsanız tekrardan listenin gücellenmiş olduğunu göreceksiniz yeni liste aslına bakarsanız biraz taraflı hazırlandı mesleğim gereği daha çok psikoloji içerikli filmlere öncelik vermiş bulunuyorum ki zaten bir çoğuda mutlaka izlenemesi gereken Oscar ödüllü birer baş yapıt olan filmler.O filmlerden biriside Guguk Kuşu fik 1975 yapımı bir tımarhanede geçiyor ama filmi izlerken bu tip filmlerde olduğu gibi yine kendi kendiniz sorgulamaya başlıyorsunuz gerçketen burada yatanlar mı deli yoksa onları iyileştirmek adına kalpsizlikler yapan doktorlar ve hemşireler mi?

Konusu:Orijinal ismi "One Flew Over the Cuckoo's Nest" ve aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevkedilen bir mahkumun (Jack Nicholson) geçirdiği zamanı konu alıyor. Mahkum, bu süre içerisinde hem kaçma planları yapıyor hem de akıl hastanesindeki diğer hastalarla farklı bir diyalog kuruyor. Terapilerdeki kendi başına buyruk hareketleri ve özgürlüğe olan düşkünlüğü nedeniyle diğer hastalara kötü örnek olduğunu düşünen baş hemşire Mildred (Louise Fletcher) ile de büyük sorunlar yaşıyor. Milos Forman tarafından yönetilen film, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Jack Nicholson'ın ustaca sergiledigi rölü onun bugün geldiği noktanın tesadüf olmadığını göstermektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...