25 Kasım 2014 Salı

Maydanoz Time : Kitap - Anton Çehov Martı

Herkese merhabalar efenim...Bugün Balıkesir'de bildiğiniz kar soğuğu vardı.Tabiri caizse resmen kıçım dondu ! Kar yoksa bu soğuğu niye Allah'ım ! Bari bunca seneden sonra gözümüz bir iki kar görsünde mutlu olalım ! Zaten yılbaşı haftasını da İzmir'de geçiririm sanırken yılbaşının çarşamba gününe denk geldiğini ve o haftanın final haftası öğrendim ve bütün hayallerim yıkıldı.İlk defa yılbaşını ailemden uzakta geçiricem sanırım :( Bu arada buraya geldim geleli ilk defa çamaşır yıkadım bu çamaşır makinesi ne karışık şeymiş yarabbi ! Bir sürü tuşu var şeysi bilmem neysi var beyazlarımı yıkayayım dedim attım makineye kızlardan duyduğum kadarıyla 60 dereceye çevirdim deterjan gözüneden salladım deterjanı hayırlısı bakalım dönmeye başladı ama daha fır fır ne kadar dönecek hiç bilmiyorum.Umarım bir şey olmaz kirli donlarıma ! :) Ben ne bileyim arkadaş baba evinde hiç kendi çamaşırımımı yıkadım anacuğum her işimi görürdü.Hayat işte bende bir gün ana olucam o zamana kadar öğrenmiş olurum umarım her şeyi.

Neyse efenim yine kendi hayatımdan alıntılar yaptım karıştırdım ortalığı hemen bu haftaki uzun süreden sonra bir tiyatro oyunuyla karşınızdayım.Aslına bakarsanoz bu da tiyatro ödevimizdi.Kitabı okuyacak ve üzerine karakter tahlili yapacaktık.Anton Çehov Şekspir'den ( onu böyle yazmayı seviyorum yoksa bende nasıl yazıldığını biliyorum :) ) sonra en çok oyunu olan yazarmış.Yine bir rus yazar okuyorum şu sıra fulltime ruslardan gider oldum zaten ne zaman kurtulucam şu milletten hiç bilmiyorum zaten sevmiyorum hepside soğuk nevale.İkliminden midir nedir... Çevirilerden midir nedir onuda anlayamadım ben bu adamları bi türlü anlayamıyorum ya zaten isimler bi karışık kimseyi aklımda tutamıyorum olay akışında bütün isimler birbirine giriyor sonra mal gibi kalıyorum.Zaten tiyatro hocamızın dediğine görede Çehov çok ilginç ve karmaşık biri.Nerde ne saçmalık var adam onu bulup yazıyor.Karakterlerin hepsi ayrı bi gıcık ne istediklerini bilmiyor hepsi ayrı bir alemde.Gerçeklik içinde saçmalık var yani temelde.Bu tiyatronun ana fikri şu bundan bunu öğrendim deme imkanınızda yok zaten Çehov'un mesaj iletme amacıda yok.Günlük sıradan ne varsa sallayıp yazmış adam.Çağına göre sıyrılan orijinal fikirli bir adam ona diyeceğimiz yok eyvallah ama bu çağa göre ne bileyim saçma yahu saçma !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Welcome to Samdal-ri

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bahar tadında bir Kore dizimiz var.Eğer küçük kasabalarda geçen kalp ısıtan aşk Kore dizilerini seviyorsan...