17 Eylül 2014 Çarşamba

Maydanoz Time:Kitap-Senden Önce Ben Jojo Moyes

Herkese merhabalar efenim...Yurt,üniversite derken zaman su gibi akıp gidiyor vallahi tam da hayal ettiğim öğrenci hayatını yaşıyorum şu aralar ister inanın ister inanmayın size kalmış...Hiç olmadığım kadar mutlu ve özgür hissediyorum kendimi.Öyle özgür hissediyorum dediysem yanlış anlamayın hemen şu bar benim şu pavyon senin dolaşmıyorum elbet genelde üniversiteden yurda direk dönüş yapıyorum belki hala fiziksel olarak sınırlar içerisinde yaşıyor olabilirim ama beyinsel ve ruhsal olarak özgür ve rahat hissediyorum kendimi.Bi kere konusu gelmişken söylemem lazım Balıkesir İl Halk Kütüphanesi hemen fakültenin yanında olduğu için bağımlısı olduğum kitap okuma faliyetimi burada oldukça iyi bir şekilde hem de kütüphane olduğu için ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebiliyorum ekstradan kitap almaya para harcamamak inanın bana büyük lüks brnim için biliyorsunuz kitap okumadan yaşayamaz Buseler ölürler... :)

Halk kütüphanelerinde daha çok eski kitaplar ya da artık okunmayan klasikler olur sanırdım eskiden ama bir ön yargımı daha kırmanın zevkini tadıyorum açıkçası çünkü okuma listemdeki bir çok kitabı buldum orada ve sıra sıra vakti geldikçe hepsini okumak istiyorum açıkçası.Üniversite başlayalı daha 3 gün oldu okula alışma,arkadaş ortamı yapma(bu konularda oldukça hızlı olduğumu bir kez daha kanıtladım diyebilirim.),hocalarla tanışma dönemindeyim diyebiliriz neyse bu konular hakkında zaten daha detaylı bir post hazırlayacağım kız yurdunda hayat nasıl gidiyor zorlukları ya da kolaylıkları neler anlatacağım,sabır sabır yaa sabır sevgili dostlarım...

Lak lakı bir kenara bırakıp kitabımıza gelecek olursak Senden Önce Ben Jojo Moyes çok duyduğum ve övülen bir kitaptı zaten kitabın içinde de bu övgülere oldukça yer verilmiş.Oldukça güzel bir konu işlenmiş hatta bu konudan kendi alanımla ilgili feyz aldığım dahi söylenebilir belki ileriki zamanlarda Engelli Psikolojisi üzerine araştırmalar yapabilirim.Kitap hakkında ki tek eleştirim yazarın aşk sahnelerini bana çok geçirememiş olması belki biraz daha yoğun bir şekilde anlatılabilirdi diye düşünüyorum sonuçta çok hüzünlü bir sonu olmasına rağmen beni ağlatmayı başaramadı bu da demek oluyor ki o duyguyu bana geçiremedi!!

Son olarak keşke kız adamı ikna etseydi madem bu kadar seviyor neden ölüm Allah'ım neden yazar seni döverim deyip son bir tehtitle eleştirimi burada bitiriyorum.

Konusu:Birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu...
Yaşamın ince detayları Lou'dan sorulur. Otobüs durağıyla ev arasında kaç adım var? Çalıştığı kafeye gelip gidenler nasıl bir hayat yaşıyor? Parlak yeşil elbisenin altına ne renk külotlu çorap giyilir? Onda bu soruların hepsinin cevabı var. Kolayca mutlu olabildiği küçücük dünyasında bilmediği tek şey hayatın çok daha karmaşık soru ve cevaplarla dolu olduğu...

Geçirdiği motosiklet kazasıyla hayatı altüst olan Will uzun süredir karmaşık sorularla meşgul. Bu hayatta diğer insanları mutlu eden küçük şeyler ona biraz olsun keyif vermiyor. Çevresindeki tüm renkler birden griye dönmüş ve böyle bir umutsuzluk içindeyken yapabileceği tek şeyin hayatını sonlandırmak olduğunu düşünüyor.
Peki, asık suratlı, aksi ve geçimsiz Will, Lou'nun rengârenk yaşamıyla karşılaşırsa neler olur? Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...