25 Ağustos 2014 Pazartesi

Maydanoz Time:Kitap-Şah Mat Mario Mazzanti

Herkese merhabalar efenim...Nihayet bir kitabın daha sonuna geldim Şah Mat tee dershane yıllarımdan bu yana adını çok duyduğum (bi ara en çok satanlarda 1 numaraydı) ama almak bi türlü kısmet olmamış (sınavlar falan) kitaplardan biriydi.Daha önce hiç kitabını okumadığım hatta adını dahi duymadığım bir yazarın cinayet-polisiye gerilim tarzı bir roman.Kapağı,övgüleri,arka kapak özet yazısı her şey şahane iken aslında biraz beklentimin altındaydı diyebilirim.Oldukça güzel bir kurgu beklerken daha çok karışık bir kurgu beni bekliyordu.Genelde cinayet romanlardan çok psikolojik macera romanlarını tercih etsem de arada en çok satanlara girmiş cinayet kitaplarına maalesef karşı koyamıyorum.İsimlerin İtalyan olması sanırım biraz da benim kafamı karıştırdı Amerikan tarzı ya da İngiliz tarzı bir cinayet romanı olsa belki daha az yargılardım.Ama dediğim gibi beklentimin biraz altında ortalama bir cinayet kitabı daha iyi kurgusu olanlarını gördüm yani.
Not olarak eklemek isterim ki Nudo'nun Soğanlısını yedim diğeriyle neredeyse aynı tatları ama bence Domateslisi her zaman için daha iyi bence kitap okurken iyi gidiyor. :)

Konusu:
Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps'in suçluların davranış profilini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortadaki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen ve şehrin korkulu rüyası olmayı amaçlayan bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bir türlü ulaşılamamaktadır, aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...