1 Temmuz 2014 Salı

Maydanoz Time:Film-Ölü Ozanlar Derneği

Herkese tekrardan merhaba film seveler!Artık her 2.postumda film yayınlayacağım için günün filmi tabirini kullanabilirim sanırım.O zaman diyelim ki bugünün filmi Ölü Ozanlar Derneği...1989 yapımı ayrıca En İyi Özgün Senaryo ödülünü almış bir film.Bak bu film aldığı ödülü hak ediyor işte...Yani sağlam bir kurgu bulunmasa da çok iyi diyaloglar ve replikler olduğunu söyleyebilirim.Ayrıca yeni öğrenmiş bulunuyorum ki kitabı da varmış eh okumadım elbette ama eminim kitabı daha iyidir nedense hep böyle olur o kadar duyguyu sinemaya yansıtmak pek mümkün değil bence sinemada kitapta olduğundan hep bir şeyler eksik kalmıyor aynı tadı alamıyor bence insan.
Benim filmi izlerken aldığım notlara gelirsek daha çok beğendiğim replikleri yazmışım.

-Beyler 4 temel direk nedir?
-Çılgınlık,dehşet,alay,pislik   (Erkekliğin temel direkleri herhalde bunlar ) :)

-Çocuklar yavaş olun!Sizi gidi ergenlik sivilceleri!

-Vakit varken tomurcukları topla.(Carpe Diem Anı yaşa felsefesi)

-İnsanlar sadece hayallerinde özgür olur.

Son olarak sonu istediğim ve beklediğim gibi bitmedi ama yine de son sahne oldukça güzeldi.

Konusu:1959 yılında geçen film, John Keating (Robin Williams) adlı çok başarılı ve bir o kadar da farklı olan edebiyat öğretmeninin çok disiplinli bir erkek okulu olan Welton Academy'de öğretmenlik yapmaya geldiğinde başlar. Bay Keating, çoğu baskı altında olan öğrencileri edebiyat ve şiirin bambaşka dünyasıyla tanıştırır. Onlara özgürlüğü, hayatı yeniden anlamayı, dünyaya farklı açılardan bakmayı öğretir. Ancak Welton Akademisinin felsefesine tam örtüşmeyen bu ders anlatımı akademi yönetimi tarafından da gözden kaçmayacaktır. Okul müdürü Bay Nolan, yeni edebiyat öğretmenini, öğrencilerinden birinin intiharı üzerine, sorumlu görmüştür. Bunu bahane ederek edebiyat öğretmeni Bay Keating'i okuldan ayrılmaya zorlamıştır, fakat bu ayrılığa onu anlayan öğrencilerinin verdiği tepki Bay Nolan'ı hayatı boyunca yaşadığı belki de en utanç duyacağı anına sürükler.






Bu arada filmde ki adıyla Neil Perry asıl adı Robert Sean Leonard Jim Carrey'e benzemiyor mu yoksa sadece benim kuruntum mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...