5 Mayıs 2014 Pazartesi

Maydanoz Time:Kitap-Sil Baştan Ken Grımwood

Merhaba yeni ve güzel bir haftaya kitapla başlamayı severler!(Sevmeyenlere de merhaba elbette Allah'ın selamını sizden esirgeyecek değilim elbette yoldaşlarım!)
Bu haftaya Kitap postu ile başlayalım.Dün daha yeni bittiği için sıcak sıcak bir kitap yorumu postu olacak yani.Benim kitap listemi takip edenler bilir(sürekli güncelleniyor) Kayboluş kitabını okuduktan sonra bu kitabı da hemen alıp okumalıyım deyip listeye yazmıştım.Tesadüfen bir sahafta gördüm hem de 6 TL gibi çok ucuz bir fiyata hemen kaptım tabi normalde bildiğiniz gibi listemdekileri almak için yazı bekleyecektim yani sınavdan sonrayı ama ucuz bir şey görünce dayanamıyorum ne yapayım cinsiyetim kız kanımda var yahu!!
Neyse onu bunu bir kenara bakacak olursak gelelim ben yorumumuma.Başta konusu Ken Grımwood'un daha önceden Kayboluş kitabında gördüğüm akıcı üslubu ve inanılmaz hayal gücü olayları bağlama yeteneği kendini favorilerim arasına sokmayı başarmıştı.Bu kitaba da baya bir merakla ve istekle başladım.Ve kitabın ortalarına doğru da gayet iyi gitti olaylar çok akıcı ve acaba nereye bağlayacak ile kitabı elimden düşüremedim sonu hakkında mantıklı bir şey de üretemiyordum açıkçası.Ki zaten yazarda sağolsun üretememiş kitap birden sapmaya uğradı olayları farklı yerlere bağlamaya çalışmış ama becerememiş onu havada kalmış ki bağladığı şeyde uzaylılar gibisinden saçma bir şeydi yani.Sonunda baya bi boşluklar bitince de okuyucunun kafasında soru işaretleri kalıyor.Yani Kayboluş'un yanında daha vasat kalmış bir kitap.Eyvallah kurgusuna adamın hayal gücüne diyecek bir şeyim yok sonuçta hayatını öldükten sonra belli bir noktadan tekrar tekrar yaşamak Allah'ım!Bana GTA hatırlattı gerçi okurken :) Ama bu kadar eleştirinin yanın da okunası bir kitap diyebilirim arada bir sıkıcı olsa da insan merakla okuyor...Neyse bu kadar spoiler yeter kendiniz okuyun belki benim atladığım mantıklı bir izah yapmıştır adam çok ince yapıyor çünkü okurken kaçırabiliyorum Kayboluş'ta öyle olmuştu çünkü...
Konusu:
Ken Grimwood'un sıradışı eseri Sil Baştan, zihninize şu soruyu kazıyor: Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?
43 yaşındaki Jeff Winston bu şansı birkaç kez elde eder. Heyecanını yitirdiği evliliği ile geleceği olmayan işi arasında sıkışıp kalmıştır ve hiç beklenmedik bir anda ölüverir. Tekrar hayata gözlerini açtığında ise takvimler 1963 yılını göstermektedir. O sabah 18 yaşında, üniversite yatakhanesinin duvarlarına bakarak uyanır. Her şey eskisi gibidir... tek bir fark dışında: Jeff geleceği avcunun içi gibi bilmektedir. Futbol ligi final maçlarından at yarışlarına kadar kimin kazanacağını, Wall Street'te köşeyi dönmek için hangi şirketlere yatırım yapmak gerektiğini... Yalnız, bilmediği bir şey vardır: Neden hayatını sil baştan yaşamak zorundadır? Sevdiği her şeyi ve herkesi kazanıp kaybetmeye daha ne kadar devam edecektir?
Birçok dile çevrilen ve listeleri alt üst eden Sil Baştan hayatın karmaşık döngüsünü sorgularken hayal gücünüzü de sonuna kadar zorluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...